Oturum Aç

Tarihçe

​Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin 24.04.2010 tarihli kurulum kanunu ile kurulmuş olup 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde öğrenci kabulüne başlamıştır.

03 Mart 1983 tarih ve 17976 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin“ 5/c maddesine göre Enstitümüzde Tıp Fakültesinin ilgili anabilim dalları ile Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin lisansüstü eğitimleri ve Enstitümüz bünyesindeki disiplinler arası Anabilim Dallarımız olan;  Biyoteknoloji Anabilim Dalı,   Farmakognozi ve Doğal Ürünler Kimyası Anabilim Dalı, Sinir Bilimleri Anabilim Dalı, Afet Tıbbı Anabilim Dalı, Afet Yönetimi Anabilim Dalında lisansüstü eğitim vermektedir.